En Jordi Pujol Jardiners quan vam acabar tots els nostres projectes ens sentim ben orgullosos de tot el treball realitzat en aquest projecte.

Jardins, terrasses, piscines, barbacoes, pèrgoles, tot i cadascun dels nostres projectes compten amb la nostra satisfacció a l’empresa, i és que l’esforç, la il·lusió, i la professionalitat es poden veure perfectament en tots els nostres treballs de jardineria.

renovación jardinEn aquest cas, aquest projecte ens té el cor robat des del primer dia que vam començar a treballar en el mantenimiento del jardín . Ara té un aspecte ben diferent a l’anterior disseny i distribució de tot l’exterior d’aquesta fantàstica residència de la tercera edat a Alella (Maresme, Barcelona).

Quan vam començar a dissenyar la  renovación de los exteriores ajardinados  d’aquesta residència, teníem en ment canviar l’aspecte silvestre de certes zones del jardí, certes espècies de plantes acostumen a créixer de forma irregular, i pot arribar a ser una tasca ben difícil modelar el jardí d’una manera determinada, tenint en compte que tenim aquestes plantes de sòl, com les que teníem en anterior jardí de la residència.

La neteja en un jardí ha de ser clau, d’aquesta manera es podrà gaudir molt més, ja que no estarem pendents de si està brut, o de si aquesta planta ha crescut molt i impedeix el pas, o d’altres factors que ens poden impedir el goig del nostre jardí.

És per aquest motiu, alhora que els clients ens van dir que els agradava més una opció més minimalista i d’aspecte ‘espaiós’, vam optar amb el disseny que es poden veure en les imatges.

On podem veure les actuals zones de pedres, abans havia Escorza de fusta, i plantes que s’arrossegaven per terra del jardí. D’altra banda, moltes de les zones que apareixen en les imatges amb rajoles de pedra, abans era tota una superfície de sorra, la qual podia arribar a produir molta pols, el qual es quedava en l’aire i tothom que passejava pel jardí acabava ple o respirant la pols de sorra que s’anava aixecant.

Paral·lelament a aquesta zona pavimentada, hi ha la zona de pedres, i en el ‘passadís’ exterior més llarg de tota la residència, vam decidir crear un doble nivell, i aquest parterre l’omplim de terra i de pedres en la seva superfície, d’aquesta manera podríem plantar les plantes que decidíssim i alhora, poder treure plantes i tapar el forat existent amb terra i pedres de nou.

renovación jardinAquests parterres estan delimitats per una ‘fina’ lamina d’acer corten, que dóna un toc modern i minimalista a tot el jardí d’aquesta fantàstica residència de la tercera edat a Alella.

En tots els parterres que contenen plantes, li instal·lem un eficient sistema de reg automàtic, d’aquesta manera, els propietaris de la residència, no s’han de preocupar de res més al jardí, simplement han de gaudir-la mateixa manera que tot aquell que participi de la residència.

La majoria de plantes que hi ha al jardí de la residència, són flors, les quals donen molt de color i alegria al jardí de la residència. D’altra banda, trobem diversos arbres, com els diversos pins que ja es trobaven al jardí quan vam començar a treballar, i una olivera que vam plantar a la zona de darrere de la residència, juntament amb un parell de parterres més plens de flors vermelles.

El nou disseny del jardí, molt més minimalista que l’anterior, permet que tothom pugui gaudir d’un bon passeig per ell.

D’altra banda, vam instal·lar una moderna font en el mateix parterre de darrere de la residència, el qual no es pot veure des de la mateixa entrada. Aquesta font queda espectacularment bé, consta bàsicament d’una estructura ondulada d’acer amb aspecte oxidat, del lateral dret d’aquesta planxa d’acer hi ha una obertura adaptada perquè l’aigua surti lliurement. Després de caure i crear una constant Cascadita d’aigua, cau enmig de les mateixes pedres del parterre, allà sota les pedres hi ha un dipòsit que recull l’aigua que cau i la torna a dalt, així s’utilitza constantment la mateixa aigua i no es malbarata res. El circuit tancat amb la seva bomba, és una instal·lació ben senzilla, i adaptant-lo a qualsevol jardí es poden fer veritables obres d’art en el disseny de jardins.

Com haureu suposat amb les imatges, l’estructura de la font lliga amb la delimitació dels parterres, que també és d’acer. Però la font, amb el detall que lliga més, és amb el perímetre intern de tot el jardí, el qual consta de diverses planxes d’acer oxidat, que segueixen una línia regular amb ondulacions a la superfície. De nit es pot distingir una línia de llum sota d’aquest perímetre elevat d’acer. Està fina línia de llum també la instal·lem nosaltres, va ser una magnífica proposta del propi client en veure ja muntada per nosaltres l’estructura perimetral.

Com hem dit al principi, d’aquest treball estem molt orgullosos, va ser un treball molt ric en varietat de tasques; d’altra banda, en aquest jardí, compartim moltes opinions amb el client, i això va ser el que va enriquir qualitativament al projecte. Les nostres propostes sempre agraden, però si li afegim les idees que tenen els clients acaben sent espectaculars com aquest jardí d’Alella.

Guardar